google-site-verification: google9ca301bd12db6c9e.html
top of page
SOBRE NOSALTRES

ARTECHNET és una associació sense ànim de lucre de i per artistes. Les nostres metes són formar, entrenar, promoure, difondre i crear arts Interpretatives, Humanes, Tecnològiques i Científiques en el marc de l'humanisme personalista i comunitari, en el marc tradicional i de les noves tecnologies.

Per a assolir aquests objectius, ARTECHNET duu a terme les següents activitats:

- Teatre, Cinema i Dança

- Lliçons culturals, científiques i tecnològiques

- Mitjans Socials

En la varietat d'activitats vistes anteriorment, els fundadors d'ARTECHNET poden complementar-se mutuament amb el seu ampli espectre d'estudis diferents. Eulàlia Xalabarder Voltas (Presidenta i Co-Fundadora d'Artechnet) és doctora en Filologia. Joan Girbau Xalabarder (Tresorer i Co-Fundador) té estudis de Cinema i TV. Mercè Girbau Xalabarder (Secretària General i Co-Fundadora) és graduada en Medicina. Joaquim Girbau Xalabarder (Vicepresident i Co-Fundador) és Enginyer de Materials i Industrial.

Creiem que l'Art pot prendre part en les nostres vides sense importar què fem o què som. L'Art pot estar en qualsevol lloc, i en qualsevol persona.

QUÈ SIGNIFICA 'ARTECHNET'?

Per a poder entendre què signifiquen Art, Tecnologies i Humanisme, creiem necessari explicar el significat del nom de la nostra Associació.

ARTECHNET és una paraula composta de tres paraules principals: Art, Tech iNet

ART: la paraula 'Art' es refereix a tot el relacionat amb l'Art, des de Teatre i Cinema fins la Dansa i la Música.

El Cinema, el Sèptim Art, i l'Audiovisual en general, engloben totes o algunes de las 6 grans arts en una sola: Literatura (idea, guió), Pintura (composició, fotografia), Arquitectura (formes, estructures, escenaris), Escultura (decorats, ambientació i attrezzo), Música (so i banda sonora musical) i Dansa (interpretació i balls)

TECH: la paraula 'Tech' es refereix a tot el relacionat amb la Tecnologia, des d'eines tècniques per produïr una Obra de Teatre o una Pel·lícula de Cine (Curt, Mig o Llarg) a qualsevol tipus de tecnologia que permeti un progrés bo per a la humanitat.

'Tech' es refereix també a la tècnica d'ús d'aquesta tecnologia, al mode d'emplear que ajuda artística i narrativament a expresar una atmòsfera, una sensació o a entendre i donar context a una escena o a un pla.

NET: la paraula 'Net' es refereix a tot el relacionat amb ser respectuós tant amb la dignitat i salut de l'ésser humà com amb el medi ambient. Creiem que el respecte tant per la dignitat humana com pel nuestre entorn són essencials en qualsevol àmbit, però especialment en les arts. Perquè els artistes ensenyen missatges a aquells que es troben davant ells mirant l'escenari o a la pantalla.

Però el progrés no ho és tot. El progrés no és un fin que fa valer qualsevol mitjà. Un exemple explictiu: una bomba és un progrés tecnològic i bèl·lic: però no humà. És per això que, a Artechnet, 'Net' estarà sempre per sobre de 'Tech' i de 'Art'.

Artechnet és una jove associació, nascuda per a promoure la Cultura, amb Tecnologies i perseguint un sentit Humanista. Treballa com a productora de Cine, com  companyia de teatre i com un taller per a fusionar tecnologia i arts en un, sense oblidar la moral i la cura de la naturalesa.

Artechnet va començar la seva activitat com una associació que persegueix animar als joves a combinar els seus estudis amb una visió artística. La nuestra filosofia i meta és organitzar i produïr pel·lícules de Cinema i obres de Teatre a un nivell professional, per a que els joves cineastes, actors o directors de teatre que estan començant puguin tenir una oportunitat de començar.

En móns tan difícils d'entrar com són el Cinema i el Teatre, Artechnet vol introduïr i donar un camí alternatiu per a començar.

bottom of page